Ülevaade õpilepingutest

Kevadiste külmetushaiguste tõttu jõudsin ma teie õpilepingute läbivaatamiseni natuke hiljem kui plaanitud. 22-st õpilepingust kaks kolmandikku olid suhteliselt konkreetsed ning näitasid, mis suunas me peaks siin kursusel liikuma. Üks kolmandik õpilepingutest jäi ehk liiga üldsõnaliseks. Ma arvan, et võrreldes meie sügisese kursusega on siin progress täiesti olemas.

Teemade poole pealt mainisid päris mitu inimest huvi ekraanisalvestuste koostamise vastu. Ma suhtlen Andrus Rindega ja vaatan, kuidas seda annab videotöötluse praktikumi sisse mahutada. Ka videotöötluse iseseisva töö nädalal proovime ekraanisalvestuste tegemise vahenditele tähelepanu pöörata. Mitu inimest tõid huvipakkuvana välja ka autoriõiguste teema. Kersti V. tõi huvipakkuva teemana välja SmartBoard tahvlid ja Senteo tagasisidepuldid.

Lisaks tehnilistele vahenditele pakkus huvi ka õppematerjalide pedagoogiline pool. Urve kirjutas, et tunneb puudust oskusest koostada materjale, mille abil õpilased saaksid iseseisvalt harjutada erinevatel raskusastmetel.

Eesmärkide juures oli mul hea meel, et mitu inimest teeb magistritööd õppematerjalidega seotud teemal. Loodan, et siin kursusel viidatud õppematerjalidest on abi. Samuti aitab see kursus ehk kellelgi leida kitsama teema, mida edasi magistritööks arendada. Vaatasin meie instituudi teemade registrit, ning haridustehnoloogidest on veel paljudel teema registreerimata.

Strateegiate ning vahendite osa oli paljudes õpilepingutes suhteliselt sarnane. Vahendite osas oli hea, kui te panite kirja ka konkreetsemad teenused, mida kasutate (näiteks Netvibes, Google rakendused, teadusartiklite andmebaasid).

Lõpetuseks viited mõnedele põhjalikumatele õpilepingutele: Arkadi, Maarja, Kristi, Nele ja Juta. Need on ainult paar näidet siin, sisukaid õpilepinguid oli seekord väga palju.

Rubriigid: Kokkuvõtted. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar