Helitöötluse nädala kokkuvõte

Hea meel on tõdeda, et püstitatud ülesanded ei jätnud lahendajaid ükskõikseks ning postitused sisaldasid rohkelt nii positiivseid kui ka negatiivseid emotsioone.

Rohkelt positiivset tagasisidet kogus tegevus, kus kursuslased avastasid ning proovisid Apple iTunes U teenust. Erinevaid loenguid, mis silma jäid, oli väga erinevatest valdkondadest. Nele näiteks tuletas meelde, kuidas oma nime Jaapanikeelse kirjapildi.

Rohkem pusimist aga nõudis nädala teine ülesanne, kus Slideshare juurde üles laetud esitlusele tuli juurde lisada ka oma hääl ning sel moel koostama slidecasti. Kui esitluse üleslaadimine kellelegi probleeme ei tekitanud, siis keerulisemaks osutus audio lisamine ning selle sünkroniseerimine slaididega.

Nagu ülesande postituses sai hoiatatud, võib mp3 faili lisamine Slideshare-i võtta palju rohkem aega kui üldiselt kasutaja on veebirakenduste juures harjunud. Tublimatel ulatus see protess juba üle tunni. Siin on oma osa kindlasti selles, et kasutaja poolt ette valmistatud mp3 fail tuleb rakenduses ümber konverteerida. Suurt rolli ei mänginud siin mp3 faili suurus või kasutaja interneti ühenduse kiirus. Sellegipoolest said pea kõik sellega  (ootamisega) kenasti hakkama.

Järgmine samm oli hääle sünkroniseerimine slaididega. Ideaalselt ei õnnestunud see ühelgi kursuslastest, paljudel jäi iga slaidi esitamise ajaks vaikimisi ajavahemik ning hääl taustal jooksis küllaltki omasoodu.

Raskustest hoolimata valmis terve rida huvitavaid esitlusi, näiteks Urve rabateemaline ning Sireti Kärdla kalevivabriku oma. Soovitan ka teiste kaaslaste töödele pilk peale heita.

Ingrid, kes on erinevaid keskkondasid ja vahendeid palju proovinud, tõi välja alternatiivse vahendi, milleks on Camptasia (http://www.techsmith.com/camtasia/) kuid selle miinuseks paljude jaoks on kindlasti tema hind. Veebipõhistest mainitutest aga VoiceThreadi http://voicethread.com/, mis sama töö nagu Slideshare Slidecast mõnel juhul edukamalt ära teeb. Kuid juhin tähelepanu sellele, et samamoodi nagu paljudele kasutajatele on veebipõhise video võrdne YouTube-ga, on esitluste jagamiseks ja leidmiseks konkurentsitult kõige populaarsem lahendus Slideshare. Slidecastide koostamise pool kahjuks nii veatult ei tööta, kui reklaamitud. Siiski loodan, et selles suunas neil on ettevõtlikust areneda.

Rubriigid: Kokkuvõtted. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar