Digitaalsete õppematerjalide kursus alustab teist korda

2.13.11 Teretulemast Tallinna Ülikooli Informaatika Instituudi kursusele “Digitaalsete õppematerjalide koostamine”. See kursus on spetsiaalselt kokku pandud meie haridustehnoloogia magistriõppekava jaoks ning toimub teist korda. Kursuse on ette valmistanud Tallinna Ülikooli Haridustehnoloogia keskuse teadur Hans Põldoja.

Haridustehnoloogia magistrantide jaoks on kursuse formaat sarnane sügissemestril toimunud kursusega “Õpikeskkonnad ja õpivõrgustikud“. Peamised erinevused võrreldes sügisel toimunud kursusega on järgmised:

  • E-õppe vormis tegevus algab kohe semestri alguses kuu aega enne esimest kontaktpäeva. Loodan, et sisseelamine õnnestub ilma kontaktpäevata ning hilisematest kontaktpäevadest on rohkem kasu, kuna olete siis kursuse teemadega juba tuttavad.
  • Teemad kestavad kaks nädalat ning oma kodutöö postitamise tähtaeg jääb sellele nädalavahetusele, kus kontakttunde ei ole.
  • Kursus lõppeb eksamiga, mille hinne moodustub semestrisisese töö põhjal. Täpsemad hindamiskriteeriumid on kirjas kursuseprogrammis (PDF).

Esimesed kaks nädalat on natuke töömahukamad, sest siia jäävad esimese teema käsitlemisele lisaks kursuse algusega seotud tegevused:

  1. Tutvu õpijuhise ja kursuseprogrammiga (PDF).
  2. Tee oma olemasolevas WordPress või Blogger ajaveebis selle kursuse postituste jaoks eraldi kategooria/silt või loo kursuse jaoks uus ajaveeb.
  3. Registreeri oma ajaveebi aadress EduFeedr keskkonnas: http://www.edufeedr.net/pg/edufeedr/join/37704
  4. Tutvu kursuse ajakava mustandiga Vikiülikoolis. Võite lisada seitsme peateema alla alateemasid, mille käsitlemine teid huvitaks, lugemismaterjale ja ideid ülesannete kohta. Proovin olla paindlik ja läheneda kõigile teemadele lähtuvalt teie soovidest ja huvidest.
  5. Postita oma ajaveebi enesetutvustus või viita juba olemasolevale enesetutvustusele. Kui enesetutvustus on nähtaval kohal (näiteks eraldi lehena), siis võid selle sammu vahele jätta.
  6. Postita ajaveebi oma eesmärgid ja ootused seoses selle kursusega. Võid järgida õpilepingu formaati (teema, eesmärgid, strateegiad, vahendid, hindamine) või kui see tundub liiga töömahukas, siis endale sobivat formaati.

Proovige need tegevused teha esimese nädala jooksul (5. veebruariks). Ülesanne esimese digitaalsete õppematerjalidega seotud teema kohta tuleb eraldi postitusena.

Edukat kursust!

Rubriigid: Ülesanded, Kursus. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

4 Responses to Digitaalsete õppematerjalide kursus alustab teist korda

  1. Pingback: Esimene nädal (sissejuhatus ainesse) |

  2. Pingback: Algab digiõppematerjalide kursus — ootused ja lootused | Haridustehno õpe '11-'13

  3. Pingback: Õpileping | Elo

  4. Pingback: Enesetutvustus « Mina ja minu Ülikool

Lisa kommentaar